Witam serdecznie, jako nowy użytkownik tego forum chciałbym się serdecznie przywitać.
Nazywam się Filip, mam 18 no już prawię 19 lat i jestem z Gdańska. Informatyką interesuje się od jakichś 5-6 lat. Większość osób w moim wieku, które znam i mają te same zainteresowania co ja uczęszczają do szkół o profilu Informatycznym, ja zaś chodzę do Technikum Mechanicznego ponieważ motoryzacja jest moją drugą pasją. Ja osobiście uważam że jeśli chodzi o Technikum Informatyczne to nic ciekawego się tam nie nauczymy, prócz obsługi office'a oraz starszych języków programowania. Prawdziwa akrobatyka to zaczyna się na studiach, na które zamierzam iść już wybierając profil Informatyczny

.
Programowaniem w sumie, interesuję się już od dawna. Na początku zacząłem od PHP lecz jako tako się przykładałem, później było C++ lecz jakoś mi nie przypadło do gustu. Osobiście cierpię na tzw. słomiany zapał więc nauczenie się czegokolwiek zajmuje mi dość sporo czasu. Teraz gdy postanowiłem wziąć się za programowanie na poważnie wybór padł na Pythona, jako iż poczytałem tu i ówdzie że Python jest jednym z prostszych do nauki języków (zależy dla kogo

) ale najważniejsze że ma dość rozbudowane biblioteki i uczy ładnego formatowania tekstu.
To by było w sumie na tyle, jakbyście mieli jakieś pytania to zapraszam na PW, GG lub Skype.
Pozdrawiam, Filip.