Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Uwaga! Do połowy września będą trwały gruntowne porządki na forum.
Szukaj
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
Drukuj
Wątek: Poznajmy się  (Przeczytany 9573 razy)
« Odpowiedz #30 : 10:23 30/06/09 »
paffnucy Offline
New Python User

*

Reputacja: -1

Siema wszystkim Uśmiech.

Tomek, lat 23.
Programuję od jakichś 8 lat (albo i więcej Język), począwszy od BASICa na C64, ASM, Pascal/Delphi i VBA. Później bardzo długo przygoda z C++, następna z C# a od paru miesięcy romansuje z Pythonem.

Pracuję w zawodzie luźno związanym z informatyką, ale przymierzam się do szukania roboty jako koder, dorabiam pisząc progsy na zlecenie.

Mam jakąś nieuzasadnioną niechęć do Javy i PHP Uśmiech.
Obecnie zgłębiam świat wzorców projektowych i zabieram się powoli za napisanie gry przeglądarkowej pod GAE lub Django.
« Odpowiedz #31 : 20:31 20/08/09 »
Borsuk Offline
New Python User

Zobacz profil WWW
*

Reputacja: 1

Paweł(18) : Śmiertelnik zamieszkały obszary obecnej Lubelszczyzny - dokładniej, okolic Puław. Programowaniem interesuje się 2 lata, lecz w praktyce jestem kulawym teoretykiem, który więcej czyta niż klepie kodu. Operowałem na składni: C++, Javy i głównym owocem pracy były proste gierki typu: tetris, snake, wieża hanoi, a także niezbyt skomplikowane programy ćwiczeniowe, które operowały na bazie MySQL. Głównie były to niby-kartoteki: przestępców i książek.

Treść, która najbardziej mnie interesuje w informatyce to: przetwarzanie tekstu, żonglerka odwołaniami do baz danych, a także sieci. Interesuje się również systemem GNU/Linux jednak ma wiedza w tym obszarze jest mocno ograniczona.

Wybrałem Pythona, ponieważ jest dla mnie dość wygodną alternatywą. Język sam w sobie pozwala zręcznie obracać danymi, co jednoznacznie wspiera moje ulubione 'działki'. Uważam to, za duży plus w fazie przed studenckiego rozwoju, ponieważ bardziej będę koncentrował się na temacie niż samym języku.

Zakładam, że forum odwiedza kilku specjalistów, przez co mam zamiar ich podpatrywać i czerpać od nich, wartościowe spojrzenie na algorytmikę. Ta rzecz z pewnością usprawni me wątpliwe kodowanie.

Dzięki za wysłuchanie.
« Odpowiedz #32 : 15:33 03/09/09 »
tiret Offline
Hello World!

*

Reputacja: 0

Witam!

Mam 20 lat, studiuję prawo na WPiA UW. Programuję od początku lipca. Wcześniej nie miałem nawet nic wspólnego z naukami ścisłymi.

Z początku chciałem tylko nauczyć się znanych frameworków webowych Pythona. Kolega polecał mi wprawdzie zacząć od Symfony, ale kiedy spostrzegłem, że każdy, kto ma ochotę, jeździ sobie po  PHP jak po łysej kobyle, przestało mi się chcieć brnąć w taki 'wczorajszy' język :).

Kupiłem "Python. Od podstaw" i "Rozmówki" i zdążyłem już zapomnieć o tych 'pylonsach', pisząc po prostu kod dla zabawy.

Jestem pełen uznania dla aktywności i entuzjazmu społeczności Pythona w Polsce. Liczę zwłaszcza na pomyślne ukończenie prac przy tłumaczeniu dokumentacji.

Pozdrawiam.
« Odpowiedz #33 : 14:20 20/01/10 »
M4D Offline
Hello World!

*

Witam również Uśmiech.

Jestem początkującym "pythoniarzem" (od dzisiaj zacząłem się go "uczyć"). Znam już dosyć Pascala (Object Pascala), odrobinę C++.

A i mam 15 lat.

Pozdrawiam.
« Odpowiedz #34 : 17:44 09/02/10 »
Gusioo Offline
New Python User

Zobacz profil WWW
*

Witam.

Jacek z tej strony, zakochany w Pythonie od jakiegoś czasu. Do tej pory .NET i C#.

Pozdrawiam.

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1
GCS d+>$ s:+()> a- C++ ULC(+++)>++++ P L+++(++++)>+++++ !E !W++ N+ !o K--? w !O M--? !V PS? !PE !Y PGP+>++ !t !5 !X !R tv b DI !D G>++ e+++ h+>++ r y+
------END GEEK CODE BLOCK------
« Odpowiedz #35 : 19:40 12/02/10 »
mayh90 Offline
Hello World!

*

Witam, cześć i czołem Uśmiech.

Krzysiek, student, lat 19, od niedawna zakochany w Pythonie, ze szczególnym naciskiem na genialne Django. Do tej pory raczej siedziałem w językach stricte sieciowych (PHP, JavaScript) plus bazy danych i z racji uczelnianych w Javie. Znalazłem Pythona i przepadłem.

Pozdrawiam.
« Odpowiedz #36 : 16:00 17/02/10 »
kleer94 Offline
New Python User

*

Witam.

Jestem Krzysiek, kończę w tym roku 16 lat. Próbuję swoich sił w Pythonie z użycie tkintera i staram się tworzyć w Django. Jakoś mi idzie, ale samemu to niezbyt szybko wychodzi Mrugnięcie.
« Odpowiedz #37 : 23:36 23/02/10 »
kur3k
Gość
Hej.

Trafiłem do Was z dokumentacji pewnej osoby, akademickiej osoby ;P.

19 (prawie 20 już) lat, jeszcze student.
« Odpowiedz #38 : 15:28 13/04/10 »
makaron Offline
New Python User

*

Reputacja: -1

Nazywam się Grzegorz.

Mam 45 lat Uśmiech i 25 lat programuje w Pythonie - lepszego narzędzia nie widziałem, o forum nie wspominając dla pl-języcznych.
« Odpowiedz #39 : 21:43 19/04/10 »
kur3k
Gość

i 25 lat programuje w Pythonie

A Python nie został czasem napisany w latach 90 (początek) z nudów pana G. Uśmiech?
« Odpowiedz #40 : 16:51 05/06/10 »
pyged Offline
New Python User

*

Reputacja: 2

Witajcie !!! - po bardzo długiej nieobecności.
« Odpowiedz #41 : 19:17 31/07/10 »
Shunkiano Offline
New Python User

Zobacz profil WWW
*

Witam serdecznie, jako nowy użytkownik tego forum chciałbym się serdecznie przywitać.

Nazywam się Filip, mam 18 no już prawię 19 lat i jestem z Gdańska. Informatyką interesuje się od jakichś 5-6 lat. Większość osób w moim wieku, które znam i mają te same zainteresowania co ja uczęszczają do szkół o profilu Informatycznym, ja zaś chodzę do Technikum Mechanicznego ponieważ motoryzacja jest moją drugą pasją. Ja osobiście uważam że jeśli chodzi o Technikum Informatyczne to nic ciekawego się tam nie nauczymy, prócz obsługi office'a oraz starszych języków programowania. Prawdziwa akrobatyka to zaczyna się na studiach, na które zamierzam iść już wybierając profil Informatyczny Uśmiech.

Programowaniem w sumie, interesuję się już od dawna. Na początku zacząłem od PHP lecz jako tako się przykładałem, później było C++ lecz jakoś mi nie przypadło do gustu. Osobiście cierpię na tzw. słomiany zapał więc nauczenie się czegokolwiek zajmuje mi dość sporo czasu. Teraz gdy postanowiłem wziąć się za programowanie na poważnie wybór padł na Pythona, jako iż poczytałem tu i ówdzie że Python jest jednym z prostszych do nauki języków (zależy dla kogo Chichot) ale najważniejsze że ma dość rozbudowane biblioteki i uczy ładnego formatowania tekstu.

To by było w sumie na tyle, jakbyście mieli jakieś pytania to zapraszam na PW, GG lub Skype.

Pozdrawiam, Filip.
« Odpowiedz #42 : 17:09 30/08/10 »
magnus Offline
Hello World!

*

Witam wszystkich korzystając z tego, że jest taki wątek na wierzchu Uśmiech.

Generalnie na co dzień koduję w PHP, ale ostatnio postanowiłem również zająć się na poważnie jakimś drugim językiem. Padło na Pythona a w szczególności chciałbym dobrze opanować Zope.

Kiedyś napisałem w Pythonie prostą gierkę pod Windowsa, więc sam język nie jest mi kompletnie obcy. Liczę, że uczestnictwo w forum pozwoli mi trochę szybciej nabrać praktyki i podpatrzeć różne praktyczne rozwiązania.

Pozdrawiam,
Maciek
Strony: 1 2 [3]   Do góry
Drukuj
Skocz do:  

© 2007 - 2010 Polish Python Coders Group